Bestellingen vanaf €250 worden GRATIS geleverd.

Heeft u een vraag ?+33171631500

Levering binnen 48/72H

Volumekortingen -10%, -15%, -20%

Producten op voorraad

Geschiedenis van de verpakking in Frankrijk

Geschiedenis van de verpakking in Frankrijk

Transport en verkoop van goederen impliceert, als ze niet los, het verpakken van de items te beschermen, te kalibreren, te identificeren en zelfs te waarderen.
Ook de verpakking geschiedenis niet geboren uit de uitvinding van kunststof en de opkomst van de consumptiemaatschappij. Afwisselend, canvas tas, wit plastic en ijzer gedomineerd hun tijd aan dergelijke verpakkingen te vervaardigen.
Maar dan, wat is er gebeurd met de traditionele materialen zoals glas, karton of hout?
Wat de vorm hebben ze geëvolueerd, ook. Drie eeuwen, de metamorfosen van de fles en getuigen vandaag, de "verpakking" lijkt te zijn de uitdrukking van deze tijd.

Vind de beste aangepast aan de eigenaardigheden van de commodity-oplossing, te verleiden de klant, de ontwikkeling van het product, zoals veel duurzame geboden voor deze industrie.
Het Franse bedrijf heeft ze niet de neiging om af te komen in de afgelopen jaren, de fascinatie van het pakket?
Waar komt deze ontgoocheling en hoe om een ​​beetje van soberheid te introduceren in het gebruik van deze pakketten?
lijkzakken, zo handig en nu veroordeeld, betaalde de excessieve consumptie, terwijl e-commerce sites zijn waarschijnlijk veranderen, nogmaals, de aard en het gebruik van de verpakking.

Enkele data:
1809 Nicolas Appert (Frankrijk) ontdekte het behoud proceswarmte voedsel in glazen potten.
1810: Het proces wordt toegepast op de blikken (cans).
1850: Lefranc (Frankrijk) de uitvinder van de flexibele buis van de verf.
1895: Oprichting in de Verenigde Staten van de doos opvouwbare flap doos.
1926: Productie van huishoudelijke aluminiumfolie.
1930: Marketing van een cellofaan plakband, onder het merk Scotch.
1951: Uitvinding van de Zweedse Tetra Pak voorouder, wegwerp tetraëdrische pakpapier gelamineerd. Kartonnen verpakkingen:

De verpakking is bijna altijd kartonneren gebruiker, meestal in voorwerpen te groeperen (secundaire verpakking). Maar direct contact, waterdicht werkwijzen ontwikkeld om de bescherming van producten. De productie van karton is verdubbeld in de afgelopen tien jaar.

In 2000, Frankrijk produceerde meer dan 3 miljoen ton van golfkarton.
In Frankrijk wordt de jaarlijkse omzet van de industrie geschat op € 2800000000 verdeeld in 450 bedrijven. Deze bedrijven zeggen "cartonnières" zijn vooral kleine en middelgrote ondernemingen, de grootste niet meer dan 500 werknemers.
De verschillende soorten kartonnen verpakkingen zijn verdeeld in 41% voor de gedrukte opvouwbare doos (boîtage op de hoogte van elk type van goederen) 24% van golfkarton, primair bedoeld voor beschermende verpakking (transport, opslag) 10% voor de doos zegt bedekt (met aluminium en / of kunststof voor voedselverpakkingen) 7% voor leidingen, vaten opnieuw (karton de spiraalvormige) en de rest in verschillende producten.

Plastic verpakking:
Over de hele wereld, de verpakking is de grootste markt voor kunststoffen. In Frankrijk vertegenwoordigde in 2002 39% van het verbruik van kunststof voor de bouw en automobielindustrie. In Europa, het tarief is 40%. Plastic is in de voorhoede van de verpakking in Frankrijk met 34% marktaandeel, aan de kartonnen papier. Het is ook de eerste verpakkingsmateriaal verpakt vele UVC. De gebruikte kunststoffen zijn aangeduid met visuele codes (een getal omgeven door een driehoekje).

Volgens deze figuur, kunnen we weten wat plastic verpakkingen wordt gemaakt:
1: polyethyleentereftalaat (PET of PETE)
2: polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE)
3: polyvinylchloride (PVC)
4: polyethyleen met lage dichtheid (LDPE)
5: Polypropyleen (PP) 6: polystyreen (PS)

Pakket kenmerken:
Het pakket is bekend dat drie functies: bescherming, transport en op de hoogte. Het is nu ontworpen andere te vervullen: Bescherm het product tegen externe agressie die zij gevoelig zijn aard zal zijn, aan het behoud van dit product in perfecte staat te verzekeren, Fysiek: shock, warmte, koude, zonlicht, stof ...
chemische gevaren: vocht, corrosie, detergent geprojecteerd brandstof of een verontreinigende stof, Transporter en maken vereenvoudigde opslag voor groothandel.
De verpakking vaak ontworpen als onderdeel van de verdelerschakeling, past in een vorm die past bij de beschikbare ruimte op een pallet of in een container. Juridische informatie is talrijk en soms picturale symbolen.
Recycling van verpakkingen en verpakkingsafval vertegenwoordigt 50% in volume en 30% van het gewicht van huishoudelijk afval. Hoewel het gewicht van het verpakkingsafval stabiel blijft, is het aantal verpakkingseenheden wereldwijd toeneemt.
Een significante recycling van verpakkingen mogelijk sortering, vooral als de verpakking een eco leent.

Meer productgrootte afneemt, de verpakking is belangrijk voor de inhoud.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.