Gezondheid en veiligheid op het werk


Of het nu in het dagelijks leven is of in het beroepsleven, de hygiënevoorschriften moeten worden gerespecteerd. Deze regels moeten echter nog meer worden gerespecteerd in het professionele veld, omdat er belangrijke blootstellingen zijn aan schadelijke deeltjes, aan vervuiling, aan chemicaliën, ... Bovendien zijn werkplekken woonruimten waar ziektekiemen zich heel snel kunnen verspreiden. Al deze redenen verklaren waarom het essentieel is dat hygiënevoorschriften correct worden toegepast.

In werkplaatsen of werkplaatsen worden werknemers sterk blootgesteld aan stof en andere bodems. Daarom is het belangrijk dat mensen die voor u werken over oplossingen beschikken om hun handen regelmatig schoon te maken. Bovendien kan het gebeuren dat het erg warm is in werkplaatsen of magazijnen, vooral als de zomer aanbreekt. Zodat uw werknemers in goede omstandigheden kunnen werken, moeten zij beschikken over de middelen om het gezicht goed af te vegen, ...

Het is natuurlijk essentieel dat alle gemeenschappelijke onderdelen, zoals de toiletten of de cafetaria, reinigingsproducten bevatten zoals handzepen, veegspoelen, lompen, enz.

Naleving van de hygiënevoorschriften op het werk omvat ook het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen afhankelijk van het soort activiteit dat wordt uitgevoerd. Inderdaad, het is belangrijk dat het hele lichaam wordt beschermd, of handen, ogen, oren, ...

In de werkplaatsen en magazijnen staan ​​de handen voortdurend in contact met chemische stoffen of stof die irritaties, brandwonden, ... kunnen veroorzaken. Tijdens hun werk zullen uw werknemers waarschijnlijk zware en strijdende lasten dragen, waardoor ze spierblessures, botten maar ook wonden. Om deze reden is het erg belangrijk dat uw werknemers beschermende handschoenen dragen die zijn aangepast aan hun activiteit (katoenen handschoenen, vinylhandschoenen, ...).

Dan is het noodzakelijk om de ogen van uw werknemers te beschermen. Het oog is een van de meest gevoelige organen van het menselijk lichaam. Sommige activiteiten veroorzaken een hoge blootstelling aan stof of andere stoffen die schadelijk zijn voor de ogen. Dit is het geval voor mensen die werken in de biologie, op bouwplaatsen, in fabrieken, ... Om oogbeschadiging te voorkomen die tot ernstige gevolgen zou kunnen leiden, is het dragen van een veiligheidsbril verplicht. Hetzelfde geldt voor bezoekers, zelfs als ze slechts een korte tijd in het zogenaamde "gevaarlijke" gebied voor de ogen verblijven. Om aan de behoeften van iedereen te voldoen, zijn er beschermende maskers aangepast aan de kenmerken en activiteiten van elk.

Wanneer u op bouwplaatsen of in magazijnen werkt, kan het dragen van aangepaste werkkleding verplicht zijn. Ze beschermen uw werknemers tegen mogelijke verwondingen door bezuinigingen, vallende zware voorwerpen, ... In werkkleding vinden we onder meer jassen, broeken en werkschoenen. Elk van hen is verkrijgbaar in verschillende maten om u een ruime keuze te geven.

Ten slotte is gehoorbescherming net zo belangrijk om gehoorverlies te vroeg te voorkomen.

Afhankelijk van de intensiteit van de gehoorvervuiling zijn er verschillende oplossingen voor u: oordopjes of gehoorbeschermingshoofdtelefoons.

Zoals u begrijpt, is het belangrijk om uw werknemers een goede werkhygiëne aan te bieden, zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen in hun activiteit. Naast een kwestie van voldoening, is het ook een kwestie van gezondheid en veiligheid op het werk.