Materiaalverwerkingsapparatuur om uw magazijn uit te rusten

We praten over handling als het gaat om het vervoeren of ondersteunen van zeer zware ladingen die fysieke inspanning vereisen van een persoon. Er is sprake van "afhandeling" zodra een lading wordt vervoerd, verplaatst, gesorteerd, gepusht of verplaatst. Al deze activiteiten verklaren aan welk punt omgaan fysiek veeleisend is en daarom risico's voor mensen oplevert. Daarom is het essentieel dat elk magazijn is uitgerust met geschikte apparatuur voor materiaalbehandeling.

Wat is material handling?

Handlingapparatuur is alle apparatuur waarmee uw werknemers zware goederen kunnen vervoeren, verplaatsen en heffen. Onder hen zijn er in het bijzonder palletwagens, industriële vrachtwagens, handling trucks of heftafels. Al deze apparatuur voor materiaalbehandeling zal uw medewerkers in betere omstandigheden laten werken en zichzelf fysiek beschermen. Inderdaad, ze zullen veel minder moeite doen om te voorzien. Bovendien bespaart de material handling apparatuur veel tijd.

Elk van deze apparatuur heeft zeer specifieke kenmerken. Voordat u uw keuze maakt, is het noodzakelijk om vooraf uw behoefte te definiëren. Wilt u alleen eenvoudige pakketten verplaatsen? Moet je goederen opruimen of ophalen? Moet je hele paletten verplaatsen? Met al deze parameters moet rekening worden gehouden bij het kiezen van de juiste handling-apparatuur. Het gewicht van de lading moet ook in aanmerking worden genomen.

Welke material handling-apparatuur om te kiezen?

  • De pallettrucks

Een pallettruck is een handlingapparaat dat is ontworpen om lasten over korte afstanden te verplaatsen. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze alleen worden gebruikt voor het verplaatsen van pallets. Inderdaad, de pallettruck heeft twee vorkarmen die onder de pallet passen. Om de pallettruck te gebruiken, moet u eerst uw producten palletiseren. Dit materiaal kan uw goederen enkele centimeters omhoog brengen, zodat u ze in goede omstandigheden kunt verplaatsen. Er zijn verschillende soorten pallettrucks met verschillende laadgewichten. Je zult merken dat dit ladingen tot 3 ton zal ondersteunen. Naast de "eenvoudige" pallettrucks, zijn er ook met een hoge elektrische lift, die uw lading en print kan wegen, ... Pallettrucks vertegenwoordigen de uitrusting om een magazijn te hebben wanneer u pallets met een aanzienlijke belasting moet verplaatsen een korte afstand.

  • Vorkheftrucks

De industriële vrachtwagen is een van de essentiële uitrusting die u moet hebben zodra u in het magazijn werkt. Hiermee kunt u kleine ladingen veilig verplaatsen en bespaart u veel tijd in bewegende ladingen. Er zijn verschillende soorten laden. Er is de "basis", maar ook de "vouw" om ruimte te besparen bij het opslaan. Er zijn ook trays, trolleys met verschillende trays, ... Je zult ook trolleys vinden. Deze bieden extra beveiliging omdat ze voorkomen dat uw producten vallen wanneer u ze verplaatst. Ze zijn ook een manier om uw handelswaar op te slaan of op te slaan. Uw keuze zal worden gemaakt op basis van uw behoeften.

  • Hef tafels op

Zoals de naam al aangeeft, is een heftafel een platform of een tafel die op elke hoogte kan worden verhoogd of verlaagd binnen de limiet van de verticale beweging.

Aangezien uw medewerkers zeer zware ladingen hanteren, moet uw magazijn zijn uitgerust met heftafels. Inderdaad, ze laten je toe om lasten te heffen en te laten zakken zonder dat je fysieke inspanning hoeft te leveren. Dit voorkomt dat uw werknemers worden blootgesteld aan rugklachten. Hun werk zal dan efficiënter en sneller zijn. Er zijn verschillende soorten heftafels, afhankelijk van het gewicht van de lasten die u wilt verhogen of verlagen. Deze handling-apparatuur kan 150, 250 of zelfs 500 kg dragen. Voor een betere veiligheid is elke heftafel uitgerust met remmen om onbedoelde afdalingen van goederen te voorkomen.
  • De manipulatie duivels

De handling-trucks maken deel uit van de industriële trucks. De duivel zelf is echter verticaal. Op de markt vindt u twee of vier wielen. Handgrepen op deze apparatuur zorgen voor besturing. Over het algemeen worden vorkheftrucks gebruikt in gevallen waarin de te verplaatsen lasten hoger zijn dan breed. Om aan alle behoeften te voldoen, zijn er verschillende soorten: opblaasbare wielen, vaste schop, opklapbare slab, voor metalen vaten, ... Uw keuze zal gebaseerd zijn op het type product dat u wilt verplaatsen.