Bedrijven | Eco-Packaging

NATIONALE RAAD VAN PAKKET AANGEKONDIGDE 4 HOOFDREGELS


1 - Zorg ervoor dat het product gebruikswaarde en de verwachte verpakking functies niet te wijzigen:

- bevatten en de kwaliteit van het product te behouden;
- de bescherming van het product tegen stoten, licht, lucht of contaminanten;
- opslaan, consolideren en vervoer;
- vergemakkelijken het verpakken van het product;
- toestaan dat de traceerbaarheid van het product;
- zichtbaar en brengen de merkwaarden van het bedrijf;
- consumenten te informeren;
- gebruiksgemak.
2 - Houd rekening met de milieueffecten van het verpakte product in zijn totaliteit: de consument niet een lege verpakking te kopen!

3 - Wees consistent met verschillende regelingen, waaronder:
- respecteren het milieu code die de verplichting om de hoeveelheid en het volume van strikt noodzakelijk verpakkingen te gebruiken, en zorgen voor recycleerbaarheid sets;
- Vermijd milieuclaims die niet zijn robuust en aantoonbaar.

4 - Denk aan de compleet verpakkingssysteem: consumentenverpakking, consolidatie, transport, verkoop.

De verpakkingsmaterialen uit verschillende elementen

WAT DOEN WE?

Hoewel het kartonmateriaal de dominante materiaal blijft, kan de verpakking ook uit elementen uit verschillende materialen (verpakking omvattende meer dan 50% cellulosevezels gewichtsprocent)

Deze categorie omvat met name de verschillende onderdelen van materialen Verpakkingen gemaakt maar gemakkelijk van elkaar te scheiden (ze moeten kunnen gemakkelijk met de hand gescheiden).

Welke functies?

De elementen van verschillende materialen waaruit de verpakking moet worden gescheiden van elkaar manueel met een minimale inspanning vereist.

De scheiding wordt aldus geassocieerd met een eenvoudige verplaatsing of het gebruik van de verpakking, zonder gereedschap en zonder belangrijke kracht te leveren. Dit is het geval van verpakkingen ontworpen met elementen geïntegreerd om het lichaam d.w.z. die met vensters, of functionele verbindingen zoals "schroef" elementen (bijv caps ...) "met clip" (zoals de steel, capsules) of gemaakt "door inschuiven" ... zodat alle elementen die van een ander materiaal dan de rest van het product kan.
Dit is het geval bijvoorbeeld van het bag-in-box meestal uit de volgende onderdelen:
• een geval van golfkarton, enkele of dubbele groef.
• Een waterdichte zak zelf bestaat uit een kunststoffolie gevormd uit een binnenlaag van polyethyleen gehecht aan het vezelige buitendeel, een zuurstofbarrièrelaag.

Welke grenzen? welke voorzorgsmaatregelen te nemen?

De scheiding tussen de elementen te optimaliseren, is het noodzakelijk:
• oplossingen realiseren waarbij elke opening actie die door de gebruiker mogelijk maakt scheiding geassocieerde en / of gelijktijdig systeemcomponenten, 
• om verbindingen met een lage veerkracht te maken, met dien verstande dat dit niet de noodzakelijke sterkte van het samenstel ten opzichte van in gevaar brengen aan de verpakking functies
• de gebruiker te informeren over de uit te voeren aan de elementen tussen hen en de uiteindelijke bestemming van deze afzonderlijke handelingen.

The Builders INKT
Een hulpstof is een element genaamd "accessoire", toegevoegd tijdens de vervaardiging van verpakkingen. We gaan hier in het bijzonder de meest gebruikte adjuvantia: inkt en kleefstoffen. 

WAT DOEN WE?
In het productieproces, drukpapier dozen is een quasi-systematische verwerking van de verpakking. Dit resulteert in een inkt inlaat kan derhalve invloed op de recycleerbaarheid van de verpakking maar ook breder te milieueffecten genereren.
Moet wel onderscheiden van de "markering" of "afdrukken". Bij markering (serienummer, etc.) aangebrachte informatie, meestal in zwart-wit op de doos zijn zeer beperkt (verplichte informatie), dus beperken van de hoeveelheid van dit toevoegsel. Op zijn beurt leidt tot de instelling van kleur en tekeningen, allemaal met als doel de invulling op het gebied van beeld en maken communiceren verpakking, onafhankelijk van de benodigde informatie.

Welke grenzen? Welke voorzorgsmaatregelen te nemen?
De inkten zijn over het algemeen geëlimineerd in de recycling proces, vooral wanneer indrukken belangrijk. Niettemin kan de doelmatigheid van hergebruik worden aangetast door de aanwezigheid van residuen van bepaalde componenten inkten en / of kleuren van gerecycleerde pulp. Daarom is de keuze van inkt, gebruikten hun hoeveelheden, het aantal kleuren en de gebruiksvoorwaarden daarvan zijn belangrijke factoren om te overwegen voor de recycleerbaarheid van gebruikte verpakkingen.
In het algemeen, de aard van de inkt voor de gebruiker selectiecriterium niet alleen qua recycleerbaarheid maar ook in termen van veiligheid.
Neem het voorbeeld op basis van minerale oliën inkten: migratie is waarschijnlijk de risico's voor de consument opleveren.
De inkten zijn over het algemeen geëlimineerd in het recyclingproces, vooral wanneer indrukken belangrijk.
Niettemin kan de efficiëntie van recycling in het gedrang komen
Door de aanwezigheid van residuen van bepaalde bestanddelen van de inkten en / of kleuren van gerecycleerde pulp.
Daarom is de keuze van inkt, gebruikten hun hoeveelheden, het aantal kleuren en de gebruiksvoorwaarden daarvan zijn belangrijke factoren om te overwegen voor de recycleerbaarheid van gebruikte verpakkingen.

BUILDERS LIJMEN EN LIJM

WAT DOEN WE?
Meerdere nabewerkingen zijn mogelijk voor huishoudelijke verpakkingen karton. 
Terwijl zij slechts een zeer klein deel van het eindproduct vertegenwoordigen, de hechtmiddelen voor het maken of sluiten van de verpakkingen behoren tot de familie van potentieel problematische additieven voor recycling.
Sterker nog, als gevolg van hun gedrag recycling, kleefstoffen kunnen vormen agglomérats.pour ze te vermijden en dus het verbeteren van de recycleerbaarheid van de verpakking, is het mogelijk:
• Beperk de hoeveelheid lijm.
• Gebruik een lijm die niet fragmenteren of standaard (technisch onmogelijk) oplossen in het proceswater.
Meerdere nabewerkingen zijn mogelijk voor huishoudelijke verpakkingen karton.
Terwijl zij slechts een zeer klein deel van het eindproduct vertegenwoordigen, de hechtmiddelen voor het maken of sluiten van de verpakkingen behoren tot de familie van potentieel problematische additieven voor recycling.
Sterker nog, als gevolg van hun gedrag recycling, kleefstoffen kunnen vormen agglomérats.pour ze te vermijden en dus het verbeteren van de recycleerbaarheid van de verpakking, is het mogelijk:
• Beperk de hoeveelheid lijm.
• Gebruik een lijm die niet fragmenteren of standaard (technisch onmogelijk) oplossen in het proceswater.

Welke grenzen? Welke voorzorgsmaatregelen te nemen?
De vragen te stellen over het gebruik van lijm, zijn de volgende:
• Het soort lijm en lijm niet hij belemmert de recycleerbaarheid van gebruikte verpakkingen?
• gebruiken we de juiste hoeveelheid lijm, en hoe kunnen we beperken de hoeveelheid gestort?
• De pakkingelementen "andere" materiaal dat karton gelijmd of gemonteerd zijn dat gemakkelijke scheiding mogelijk te maken het levenseinde?
Om de selectie van lijmen begeleiden, kunnen we ze in te delen in 3 niveaus volgens de verstoring die ze veroorzaken op recycling faciliteiten:

Niveau 1 / bevorderen: 
éliminables.il lijm lijm toepassingen die sterk genoeg films om de versnippering in alle omstandigheden thans bestaande het verpulveren. resulteert in de vorming van voldoende grote kleefmiddeldeeltjes mechanisch verwijderen, en ten minste 90%. De smeltlijmen (niet SAP) in het bijzonder vallen in deze categorie. 
Niveau 2 / aanbevolen als level 1 is niet toegankelijk:
 hydro verspreidende lijmen. Bijwerkingen zijn mogelijk (secundaire stickies), maar zijn beperkt. Stickies zijn eigenlijk verwerkt via het watersysteem in de meeste recycling processen.
3 / vermeden: 
fragmenteerbare en onoplosbaar kleefmiddel eau.il is lijmen intermediair gedrag systematische problemen. Films die dispergeren en gedeeltelijk gedispergeerde fractie leidt tot een veelheid van kleine fragmenten tijdens het verpulpen.