De stretchfolie om je kwetsbare producten in te pakken


De stretchfolie kan handig zijn voor het verzenden van fragiele pakjes of voor het verzenden van meerdere dozen met goederen. Inderdaad, wanneer dozen worden gefilmd, worden ze zelfs beter beschermd. Dit kan niet-betrokken mensen weerhouden van het willen openen van pakjes en het stelen van goederen die binnen zijn. Dit is niet het enige gebruik van stretchfolie. Het maakt het ook mogelijk om de goederen bij elkaar te houden als er groepszendingen zijn. Dit voorkomt dat de dozen vallen en de goederen tijdens het transport of tijdens het hanteren worden beschadigd vanwege de vele schokken waaraan ze kunnen worden blootgesteld.

Omdat de behoeften van bedrijven verschillen naargelang hun activiteiten, zijn er verschillende soorten rekfolies op de verpakkingsmarkt. U vindt de standaard handmatige rekfolie en kleurenfilms. Uw keuze wordt gemaakt op basis van uw behoefte:

  • Moet u uw goederen onmiddellijk identificeren door directe toegang tot barcodes te hebben? Als dat het geval is, is uw keuze voor de transparante stretchfolie. Dankzij de transparantie hebt u snel toegang tot de informatie die rechtstreeks op uw producten is aangebracht.
  • Of wilt u uw goederen liever beschermen tegen nieuwsgierige blikken en licht? In dit geval draai je in plaats daarvan naar de rekbare kleurenfilms. De dekking van de laatste zal iemand ervan weerhouden om te proberen de goederen te stelen. Deze rekbare kleurenfilms zijn verkrijgbaar in blauw, zwart en ondoorzichtig wit. Het andere voordeel van kleur is dat u uw pallets kunt coderen, vooral als u een heel groot magazijn heeft. U kunt bijvoorbeeld kleuren kiezen op basis van hun verzenddatum, hun plaats van verzending, ... Dit zal u tijd besparen bij het zoeken naar uw goederen en de beweging van uw goederen vloeibaar maken.

De keuze van de kwaliteit van rekbare films (micron) moet ook worden gemaakt op basis van bepaalde criteria en in het bijzonder op basis van het gewicht van uw goederen. Hier zijn rekfolies met het aantal microns om te kiezen op basis van het gewicht van uw goederen:

  • Kies voor goederen met een gewicht van minder dan 250 kg de 15 micron
  • Kies voor goederen tussen 250 en 400 kg de 17 micron
  • Als uw goederen tussen de 400 en 600 kg zijn, volstaat de 20 micron.
  • De 23 micron is ideaal voor goederen in 600 en 800 kg
  • Tenslotte, voor goederen van meer dan 800 kg, draai eerder voor 30 micron.

We weten dat het afrollen van rekfolie een nogal gecompliceerde taak kan zijn. Dat is waarom we u adviseren om een unwinder mee te nemen. Hiermee kunt u uw stretchfilm heel gemakkelijk uitrollen en bespaart u veel tijd.

Dus, met rekbare films, of ze nu transparant of gekleurd zijn, brengt u extra zekerheid voor uw expedities. Dat is de finishing touch van een pakket, of het nu fragiel is of niet. Rekfolie beschermt en verzamelt uw goederen.