Vragen over hygiëne en onderhoud

Wat is het doel van het onderhoud van de gebouwen?

Het onderhoud van het pand biedt een ideale werkomgeving om zijn missies op de beste manier te volbrengen. Werken in een zoute, ongezonde werkruimte staat je niet toe om te bloeien op het werk en creëert dus werk van slechte kwaliteit. Een schoon gebouw draagt ​​bij aan de motivatie van werknemers. Inderdaad, het laat zien dat ze belangrijk worden gevonden en dat alles in het werk wordt gesteld om kwaliteitswerk te produceren. De netheid van het pand maakt het ook mogelijk om een ​​goede sfeer te installeren. Niets is benauwender en deprimerender dan werken in lokalen waar niet voor wordt gezorgd. Werk is waar elk individu het grootste deel van zijn tijd doorbrengt. Het is daarom essentieel dat hij zich goed voelt en dat hij er graag heen gaat. Dit vereist een goed onderhoud van deze gebouwen.
 
Goed onderhouden gebouwen voorkomen ook enkele verwondingen, vooral in magazijnen en werkplaatsen. Dit vergemakkelijkt ook de afhandeling van hun goederen en vermindert ook hun contact met schadelijke stoffen zoals stof bijvoorbeeld.

Hoe te om gebouwen te handhaven?

Om gebouwen te behouden, bestaan ​​er verschillende faciliteiten. Voor kantoren is bijvoorbeeld het schoonmaken van kantoren het eerste wat u moet doen. Hiervoor moet je jezelf uitrusten met schoonmaakproducten en vodden om stof of andere vervuiling te verwijderen. Om de kantoorverdieping schoon te maken, kunt u een professionele wastrolley meenemen. Licht en beheersbaar, het zal u toelaten om elke hoek van de kamer met groot gemak te reinigen.
Vervolgens, of het nu op kantoor is of in werkplaatsen of magazijnen, moet u eerst het stof op de vloer verwijderen. Voorzie jezelf hiervoor van stofzuigers. Het bestaat met verschillende vermogens, afhankelijk van de oppervlakken en de grootte van het stof.
Voor grote gebieden kan het handiger zijn om te kiezen voor het gebruik van een scrubber. Inderdaad, de laatste laat zowel toe om het stof te verwijderen en vervolgens de grond met water te reinigen. Bovendien wordt het drogen heel snel gedaan. Dit scheelt u veel tijd en voorkomt dat gewonden op natte oppervlakken wegglijden. Om werknemers of zelfs klanten te waarschuwen voor een lopende schoonmaak, raden we u aan een bord te plaatsen dat aankondigt dat de vloeren nat zijn en daarom voorzichtig zijn om niet weg te glippen. Het is een veiligheidskeurmerk.

Apparatuur voor onderhoud van gebouwen

Zoals eerder gezegd, bestaan ​​er verschillende soorten apparatuur voor het reinigen van gebouwen, of het nu gaat om eenvoudige kantoren, winkels, magazijnen of werkplaatsen. De keuze van uw apparatuur zal gebaseerd zijn op uw activiteit en de grootte van uw oppervlak. Inderdaad, onderhoudsmateriaal is uitgerust met verschillende vermogensniveaus.
 
Voor het schoonmaken van kantoren of kleine bedrijven, een eenvoudige stofzuiger en een professionele wasmand zal volstaan. Voor dit type oppervlak is de stofzuiger YP 1300/9 ideaal. Het gebruik ervan wordt met name aanbevolen voor oppervlakken zoals het huis, kantoren of kleine werkplaatsen waar het vuil niet te belangrijk is.
Om stof op grotere oppervlakken te stofzuigen, is de YP 1500/27-stofzuiger efficiënter dan de vorige. Inderdaad, het is veel krachtiger waardoor het vuil kan opzuigen dat meer grond vasthoudt.
 
Als laatste voor zeer grote gebieden, raden we u aan om een ​​scrubber uit te rusten. Inderdaad, het heeft verschillende toepassingen. Hiermee kunt u stofzuigen, reinigen met water en tegelijkertijd drogen. Dit bespaart u veel tijd. Dit type machine wordt daarom heel vaak gebruikt in zeer grote magazijnen of in supermarkten.
 
Naast deze machines is het altijd handig om doeken bij de hand te hebben. Inderdaad, het is de manier voor u om heel regelmatig uw kantoor of uw gereedschap schoon te maken. We realiseren ons dat niet per se, maar het stof en de microben worden heel snel ingeslikt.

Wat is hygiëne op het werk?

Arbeidshygiëne is een van de fundamenten. Dit is een van de eerste criteria voor klanttevredenheid over hun welzijn op het werk. Hygiëne is een factor die steeds belangrijker wordt. Hierdoor kunnen werknemers onder andere een goede baan bieden en zich volledig professioneel ontwikkelen. Hygiëne speelt ook op het moreel. Sterker nog, iemand die op een schoon kantoor werkt, is enthousiaster, optimistischer en meer opgewekt om te werken. Het is een essentiële factor van productiviteit.
 
Uiteraard vereist hygiëne een grondige reiniging van vloeren en gebouwen, maar niet alleen. Alle gemeenschappelijke ruimtes zoals toiletten en cafetaria's moeten worden uitgerust met veegspoelen, doeken en producten voor het wassen van de handen. Voor aanpassing aan uw gebouwen zijn er zeepdispensers, papier. Deze vinden niet plaats omdat ze zichzelf direct op de muren plaatsen. Neutrale kleur, ze passen zich aan uw omgeving aan.
 
Opdat hygiëne in uw bedrijf de overhand zou krijgen, moeten uw werknemers binnen handbereik hebben om hun ruimte regelmatig schoon te maken. Inderdaad, de toetsenborden van de computers, de muizen en de gereedschappen die ze gebruiken zijn nesten met microben. Om infecties te voorkomen, is het essentieel dat ze bijna altijd schoon zijn.

Hoe organiseer je je kantoor op het werk?

Om in goede omstandigheden te werken en efficiënt te zijn, is het belangrijk dat zijn kantoor opgeruimd is. Het is erg moeilijk om goede dingen te bereiken wanneer je op een bureau werkt waar je het niet kunt vinden. Het defect dat een zeer groot aantal mensen heeft, is om stapels dossiers op zijn bureau te stapelen. Het eerste wat je moet doen is je archiefdozen brengen. Met deze vakken kunt u uw bestanden opslaan in de door u gewenste volgorde. U kunt op deze kartonnen dozen schrijven. Zodra u klaar bent met het verwerken van een bestand, slaat u het onmiddellijk op in een archiefdoos. Hiermee voorkomt u dat er stapels bestanden op uw bureau liggen. U kunt ook hangende mappen gebruiken om al uw documenten te ordenen en op te slaan. U moet mogelijk enkele documenten bij de hand houden. In plaats van ze te stapelen, bewaar ze in tijdschriftenrekken achter op je bureau. Je kantoor is duidelijk en je kunt op een veel betere plek werken. Sorteerders kunnen u ook helpen belangrijke mappen op te slaan die u in uw laden zult bewaren. In ieder geval zullen ze niet langer op uw bureau blijven hangen.

Hoe uw magazijn op te slaan?

De magazijnen zijn plaatsen die imperatief netjes moeten zijn omdat ze veel goederen opslaan die van verschillende formaten, verschillende aard, verschillende grootten, ... kunnen zijn. De organisatie lijkt een sleutelfactor te zijn voor succes in de goede werking erin.
 
Om een ​​magazijn op de juiste manier op te slaan en te organiseren, moet het palletrekken en planken hebben. Om deze opslag effectief te laten zijn, is het noodzakelijk dat producten van dezelfde grootte en aard bij elkaar passen. Hiermee kunt u elk schap optimaliseren. Het is inderdaad mogelijk om hier verschillende niveaus aan toe te voegen.
Focus palletstellingen op producten in grote hoeveelheden en maten. Schuif uw goederen op een plank in kleinere formaten en kleinere volumes.
 
Om er zeker van te zijn dat uw werknemers de tools hebben die ze vaak nodig hebben, moet u ervoor zorgen dat ze bakken bij de hand hebben. Dankzij deze kunt u kleine onderdelen gemakkelijk opslaan, zonder ze te verliezen.