Magazijn opslag apparatuur


Magazijnen, die logistieke gebouwen zijn, hebben verschillende redenen om te bestaan, waaronder opslag van goederen.

Magazijngebieden variëren afhankelijk van de activiteit van het bedrijf en het aantal producten dat moet worden opgeslagen. Hoe meer producten moeten worden opgeslagen, hoe groter het gebied moet zijn. De oppervlakken kunnen net zo goed honderden vierkante meters maken als duizenden vierkante meters. Het is daarom van essentieel belang dat ze zijn uitgerust met planken om betere opslag en organisatie te bieden. Het maakt het werk van uw werknemers ook gemakkelijker, vooral wanneer ze moeten opruimen of zoeken naar goederen om ze voor te bereiden en te verzenden.

Voor de opslag van goederen raden wij u aan palletstellingen  en rekken uit te rusten.

Wat is rekken?

Een plank is een metalen plank die uit meerdere tafels bestaat. Het is bedoeld om verschillende producten op te bergen, zoals dozen, pakjes en andere soorten voorwerpen gemaakt van hout, glas, metaal, plastic, enz. In de meeste gevallen worden de producten in de schappen opgeslagen in hoogte. Dit maximaliseert de ruimte en vergemakkelijkt de afhandeling. Bij opslag op hoogte is het veel gemakkelijker om goederen op te slaan of op te nemen met behulp van materials handling. De schappen kunnen op alle soorten plaatsen worden gebruikt en vooral in magazijnen waar veel producten worden opgeslagen. Afhankelijk van het gewicht en het aantal producten dat u zult moeten opslaan, zijn er verschillende modellen rekken die zich perfect aanpassen aan uw behoeften.

Hoe kies je je rekken?

Om de stellingen te kiezen die aan uw behoeften voldoen, moet u rekening houden met bepaalde criteria. Ten eerste is er het type producten dat moet worden opgeslagen. Wilt u archiefdocumenten of hulpprogramma's of zware ladingen opslaan? Zodra u uw behoefte hebt vastgesteld, weet u of u een licht, middelzwaar of zwaar rack nodig heeft.
  • Lichte planken

Ze zijn bij uitstek geschikt voor het opslaan van lichte en omvangrijke producten, zoals archiveringsbestanden of reserveonderdelen. Ze zijn ook bedoeld voor producten die handmatig kunnen worden gemanipuleerd en met een eenvoudige ladder of een kleine ladder worden bereikt.

  • Mid-zware rekken

Zoals de naam al aangeeft, is dit type opslagapparatuur eerder bedoeld voor zwaardere producten en een beetje groter dan archiveringsbestanden of reserveonderdelen. U kunt bijvoorbeeld banden opslaan als u in de auto zit, met kartons, ...

  • Zware stellingen
Dit type materiaal is ideaal voor het ondersteunen van grote en omvangrijke ladingen. Dit zijn de planken die moeten worden gebruikt wanneer voor de goederenbehandeling industriële trucks of heftafels nodig zijn om producten te nemen of op te slaan.

Een andere oplossing: bakken en kratten

Zoals we al zeiden, is rekken handig voor het opslaan van omvangrijke of zware producten. U kunt echter ook kartonnen of plastic bakken en dozen uitrusten voor het opslaan van kleine onderdelen. Uw medewerkers kunnen ze ook gebruiken om de gereedschappen op te slaan die ze dagelijks nodig hebben (schroeven, spijkers, snijders, enz.). Dit stelt hen in staat om ze bij de hand te hebben zonder ernaar te hoeven zoeken.