Vragen over pallets

Wat betekent pallet?

De pallet is tegelijkertijd een accessoire voor handling, opslag en transport. Meer en meer wordt hij ook een accessoire voor decoratieve kunst voor het maken van meubels.
De pallet maakt het mogelijk om goederen op te heffen, op te slaan in een magazijn of werkplaats en om grote hoeveelheden goederen te verzenden. Pallets kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, plastic, metaal, gegoten hout of golfkarton. Omdat ze zijn ontworpen om zware lasten te weerstaan, zijn de pallets zeer bestendig en bestand tegen schokken.

Palet met wat te doen?

De pallets zijn erg praktisch omdat ze voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Als u in een werkplaats of magazijn werkt, hebben ze een opslagfunctie. Nestbaar aan elkaar, laten ze je toe om je goederen op te slaan terwijl je een aanzienlijke hoeveelheid ruimte vrijmaakt. Pallets worden ook gebruikt om zendingen te maken, vooral als u goederen in grote hoeveelheden verzendt. Ze zijn sterk en kunnen zware lasten weerstaan. We verzenden ook rekfilmpallets, bubbelfoliepallets, ...

Maar pallets zijn niet alleen bestemd voor verpakking en transport. Sterker nog, steeds meer mensen gebruiken pallets als decoratieve kunst. Hiermee creëren ze allerlei soorten meubels, zoals salontafels, tuinbanken, ...

Wat is een houten pallet te doen?

De houten pallet kan in verschillende contexten worden gebruikt. Vanwege zijn sterkte kan het zowel als opslagmedium als verzendpallet worden gebruikt. Omdat ze van hout zijn gemaakt, zijn deze pallets erg robuust. Op de verloren houten pallet die wordt gebruikt, kunt u een zware lading tot 800 KG plaatsen. De nieuwe houten pallet kan ladingen van 350 kg en 500 kg dragen, afhankelijk van de afmetingen die u kiest. Met de gegoten pallet bespaart u op uw zendingen omdat deze veel lichter is dan andere pallets. Het is ook 100% recyclebaar waardoor het milieu wordt beschermd. Om u nog meer keuze te bieden, zijn deze houten pallets in verschillende maten verkrijgbaar. Hoe meer u kiest voor een brede houten pallet, hoe meer goederen u erop kunt plaatsen. De pallet wordt ook gebruikt in de context van het verzenden van bulkproducten, ook wel "palletverkopen" genoemd.

Als u creatief bent, weet dan dat u onze pallets kunt gebruiken voor meubeldesign (salontafel, banken, ...). Je hoeft ze alleen in de gewenste kleur te schilderen.

Waarom een palet schieten?

Door op je pallet te schieten, kun je je goederen bij elkaar houden zonder je producten te verliezen. Of het nu gaat om stretchfolie, karton, noppenfolie of andere, al uw producten blijven aan elkaar gelast. Het filmen van een pallet zorgt ook voor extra beveiliging en vermijdt elke poging om uw handelswaar te stelen. De andere voordelen van het filmen van een pallet zijn de bescherming van uw goederen tegen stof, vocht en ander slecht weer.

Afhankelijk van uw behoeften bieden wij verschillende soorten rekfolies. Je vindt transparante rekfolies, maar ook rekbare kleurenfilms. Het voordeel hiervan is dat ze uw pallets ook beschermen tegen licht als het gevoelige producten zijn, maar ook nieuwsgierige ogen. Al onze rekfolies zijn verkrijgbaar in verschillende maten om u meer keuze te geven. Om het filmen van uw pallets te vergemakkelijken, zijn ook rekbare folie-afwikkelaars in ons assortiment aanwezig. Al deze redenen verklaren waarom je een palet moet filmen.

Welk palet om te kiezen?

Er zijn verschillende soorten pallets. De keuze van deze moet worden gemaakt volgens het gebruik dat u ervan maakt. Je moet rekening houden met bepaalde criteria om er zeker van te zijn dat je de juiste paletkeuze maakt. Eerst moet je het gewicht van je koopwaar kennen. Voor zeer zware goederen, bijvoorbeeld tussen 500 en 800 KG, raden wij u aan te kiezen voor de verloren gegane pallet. Gemaakt van hout, dit palet is zeer robuust. Voor goederen tot 500 kg zal de nieuwe pallet zijn missie perfect vervullen. Met de gegoten pallet kunt u geld besparen op uw zendingen omdat deze licht maar sterk is. De lichtheid wordt verklaard door de productie van houtsnippers. Het andere voordeel is dat het 100% recycleerbaar is en daarom het milieu respecteert. De kunststof pallet is ook erg sterk en zeer goed bestand tegen schokken tijdens de transporttijd. Het zal vooral effectief zijn als uw goederen aanzienlijke temperatuurschommelingen moeten ondergaan. Inderdaad, de kunststof pallet is bestand tegen temperatuurschommelingen van -20 ° C tot + 60 ° C. Omdat het is gemaakt van plastic, is het heel gemakkelijk schoon te maken voor toekomstig hergebruik. Hier zijn alle criteria om rekening te houden om de juiste keuze van het palet te maken.