Vragen over recyclebare verpakkingen

Is het karton recycleerbaar ?

Het karton is recyclebaar, omdat het is gemaakt van biologisch afbreekbaar papier. Het voordeel van deze verpakking is dat deze niet één keer maar maximaal 10 keer kan worden gerecycled! Dozen zijn gemaakt van kraft. Het is ook een ultraresistent en biologisch afbreekbaar materiaal. Elk gebruik van de doos is in feite niet de laatste. Eenmaal gegooid, wordt het opnieuw getransformeerd om het een nieuw leven te geven. Het kan dan een pot yoghurt worden, een boekomslag, ...
Deze recyclebare verpakkingen beschermen niet alleen uw producten; ze zullen ook het milieu beschermen en ervoor handelen.

Wat is een biologisch afbreekbare verpakking?

Van een verpakking wordt gezegd dat het biologisch afbreekbaar is als het zich, onder invloed van micro-organismen, vocht, hitte of zuurstof, kan ontbinden. Behoud van het milieu is een belangrijke reden voor Packdiscount. Daarom willen we een zeer groot aantal recyclebare maar ook biologisch afbreekbare producten aanbieden. Onze dozen en al onze producten gemaakt van kraft zijn recyclebaar, omdat Kraft een 100% natuurlijk product is. Onder de bubble-papieren die we aanbieden, is er een die 100% biologisch afbreekbaar is. Inderdaad kan het na gebruik ervan ontleden in licht en warmte zonder een speciale behandeling te vereisen. Uiteraard wordt organische noppenfolie niet automatisch afgebroken zodra deze wordt blootgesteld aan licht. Het is uitgerust met een apparaat voor het regelen van het triggeren van de chemische reactie op licht. Ontleding treedt dus alleen op als het product buiten gebruik is.

Waarom pallets recyclen?

Meestal worden houten pallets gebruikt in de transportindustrie om zendingen en vrachtvervoer eenvoudiger te maken. Echter, als ze eenmaal zijn gebruikt, wat worden ze dan? Het kan voorkomen dat tijdens het transport de pallets worden beschadigd. Om ze heel snel te hergebruiken, verander je gewoon het bord een beetje versleten en voila. Anders kunnen houten pallets een ander gebruik hebben dan het transport van goederen. Sterker nog, steeds meer mensen houden zich bezig met het maken van meubels, decoraties van houten pallets. Dit is een heel goede manier om pallets te recyclen die niet meer voor zendingen worden gebruikt. Hiermee kunt u mooie tuinlounges, mooie salontafels, originele bedden maken. Om ze te laten glanzen, moet je gewoon een nagellak maken. Geef niet het enige einde van leven aan je paletten het vuur. Geef ze een nieuw leven aan door meubels en decoraties te maken die zowel stijlvol als origineel zijn.

Biologisch afbreekbare voedselverpakking

Omdat het behoud van het milieu is nu in het middelpunt van alle zorgen, meer en meer fast food restaurants willen milieuvriendelijke verpakkingen om hun consumenten aan te bieden. Gemaakt van natuurlijke materialen, inclusief kraft, zijn deze voedselverpakkingen perfect milieuvriendelijk. Deze organische verpakking behoudt ook de natuurlijke kleur van het kraftpapier om de natuurlijke kant te behouden.
Packdiscount biedt precies verschillende reeksen van de verpakking van levensmiddelen milieuvriendelijk dienbladen, tassen en voedsel zakken, dozen en voedsel gerechten, ... Naast het feit dat recycleerbare verpakkingen, maken ze een presentatie aan uw maaltijden en onderscheiden zet ze in waarde. Het zorgt ervoor dat uw klanten uw eten willen consumeren. Omdat ze gemaakt zijn van kraft, beschermen deze recyclebare voedselverpakkingen uw maaltijden ook heel goed en verliest u geen kruimel.